Trener neste generasjon med Sure Grip-joystick

  11.02.2019

Å bruke joysticks i en skogsindustri er en spesialist jobb - og til og med erfarne skogmaskiner operatører trenger verktøy for å forbedre sine ferdigheter.

Nå har et svensk selskap utviklet en simulator for å trene nye og dyktige skogbrukere i joystickbruk, for å gjøre næringen mer lønnsom.

Og joystick joysticks - populært blant skogbruksmaskiner produsenter som Caterpillar, John Deere og Komatsu Forest - vil være en av kun tre joystick-alternativer som tilbys i dette spennende nye pilotprosjektet.

Det spennende nye simuleringsprosjektet ledes av skogsbedriften SCA Skog, med Sure Grips kunde Komatsu Forest og noen andre interessenter.

Den bruker video, virkelige scenarier, og til og med Virtual Reality for å oppmuntre brukerne til å finpusse deres joystick skogbruk ferdigheter.

Og det fokuserer på å arbeide joysticken smartere, ikke raskere - konsentrere seg om å planlegge rekkefølge av trefelling, kranbevegelser og maskinmanøvrering.

Selskapet har funnet ut at operatører som jobber sakte, bevisst og rolig, er de mest effektive - men selv de beste i virksomheten kan forbedre seg i et simulator miljø.

For eksempel kan du "høste" samme stativ av trær - på samme betingelser - igjen og igjen, prøver forskjellige måter å finne ut hvilken som er mest effektiv. Det kan være noe du ikke ville prøve i selve skogen, der presset er på for å få jobben gjort.

Med Komatsu Forests simulatorer oppfører seg maskiner nøyaktig det samme som i skogene - hvordan loggene beveger seg og hvordan maskinen oppfører seg når den kommer i kontakt med treet.

Du kan til og med spesifisere treslag og tetthet av vekst for å duplisere den virkelige skogen der du jobber.

Opplæringen guider operatøren gjennom grunnleggende opplæring og videre til full drift i skogen - og en instruktør kan enkelt følge hver operatørs fremgang. Det er en multiplayer-funksjon som lar lagene trene sammen - for eksempel en høstemaskin og en speditør som arbeider i samme virtuelle skog.

Fra og med erfarne operatører kan simulatoren i fremtiden brukes til å trene neste generasjon skogbrukere.

Simulatorene gir en rekke alternativer å velge mellom - ti forskjellige språk; maskineriopsjoner, inkludert en standard kran og kombikran; et virtuelt virkelighetshodesett; og selvfølgelig Sure Grip joysticks.

Sure Grips hovedkunder er produsenter av tung utstyr, inkludert skogbrukere og produsenter av landbruksmaskiner, som stoler på sine innovative, høykvalitetsprodukter.

Siden det ble innlemmet i 1996, har Sure Grip vokst sin virksomhet fra begynnelsen i den kanadiske skogsindustrien ut til Europa, USA og New Zealand, og leverer nå mobile produsenter av tungt utstyr over hele verden.

Nexus leverer et komplett utvalg av Sure Grip-produkter, inkludert de som er egnet for tunge applikasjoner som skogbruk. For å se for deg selv, besøk http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/SUREGRIP

Bilde av Jace & Afsoon på Unsplash